top of page
Фото автораDePo

2022 Спасіть парк "Дружби Народів"!

Оновлено: 11 трав. 2023 р.


Дніпро! Спасімо Парк "Дружби народів", який опинився під загрозою знищення! Створена група у FaceBook та Telegram @proizvolnetdru - приєднуйтесь.

Створена електронна петиція на сайті петицій - підпишіть, будь ласка.


Міському голові міста Дніпро

Борису Філатову

Виконавчому комітету міської ради м. Дніпро





ЗВЕРНЕННЯ


Жителі Індустріального району міста Дніпро та інших районів, які розташовані поблизу міського лісопарку «Дружби народів» (проспект Слобожанський, 118) вимагають переглянути Ваше рішення, яке прийняте відповідно до акту обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню від 09.02.2022 №84, на підставі листа департаменту благоустрою міської ради від 10.02.2022 вх. № 8/854.

Згідно цього рішення буде безповоротно винищено майже тисячу дерев, що є неприпустимо. Зрозуміло, що це діється на підставі початку будівництва спортивно-видовищної арени, яку планує здійснити комунальне підприємство «Дніпропетровський спортивно-видовищний центр». Проектна документація цього будівництва не обговорювалась громадою і на разі недоступна для вивчення.

Звертаємо Вашу увагу, що Президент України прийняв державну програму по висадці дерев, а не про їх масове знищення. Так, лісопарк потребує догляду, заміни дерев, благоустрою, але ніяк не винищення його шляхом забудови. З шести виділених під забудову гектар парку, під будівництво арени відведено один гектар (буде знищено тисяча дерев), крім того на десять тисяч відвідувачів буде потрібно облаштувати автостоянку на 2-3 тисячі машин, а це ще декілька гектарів (ще 2-3 тисячі винищених дерев). Невже у такому великому місті Ви не знайшли пару гектарів вільної землі під це будівництво, яке не потребувало би винищення легень міста? Думайте!



Небайдужі громадяни, жителі міста Дніпро та прилеглих районів.

5 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page